• slide4.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg

HET OPEN KRABBENKREEK TOERNOOI 2015 IS VAN START GEGAAN !!

Afgelopen zondag was het dan zover, de eerste wedstrijden van het open toernooi zijn gespeeld.

De braderie op Sint-Annaland zit er weer op, En zondag 9 augustus mochten de toernooicommissie, baancommissie en de kantinecommissie eerst wat uitslapen, want om 12.45 uur stond de eerste partij van 12 op deze zondag gepland De Dames Dubbel 8 mocht de spits afbijten. De komende dagen staan er weer mooie partijen op het programma, dus kom gezellig kijken naar de diverse partijen. 

Tijdens Ons Open Toernooi zullen wij ook een paar rondes rad van fortuin spelen, en de opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de aanschaf van een AED apparaat.

Waarom een AED apparaat ???

Het kan ook u overkomen! Een familielid, vriend, collega of zelfs onbekende kan plotseling neervallen met een hartstilstand. Weet u hoe u dit slachtoffer het snelste kunt helpen? Elke minuut is namelijk cruciaal! Elke week worden in Nederland 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Bij het ontbreken van snelle en adequate hulp overleeft slechts 2-5% van de slachtoffers dit. Indien een omstander of getuige in de eerste zes minuten bij een hartstilstand direct:de hulpdiensten 112 alarmeert, start met reanimatie, een AED (Automatische Externe Defibrillator) inzet kan de kans op overleving toenemen van 2-5% tot maar liefst 90%. Met een AED binnen handbereik hoeven omstanders niet te wachten tot een ambulance ter plaatse is. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal wanneer een slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest en dient er hierna snel gehandeld te worden. Zeker met de toegenomen verkeersdrukte komt het steeds vaker voor dat een ambulance op zijn vroegst na 10 tot 15 minuten ter plaatse is. Voor het slachtoffer is het dan vaak te laat. Met een eigen AED in in onze vereniging kunnen wij deze direct inzetten en vergroten wij de overlevingskansen van het slachtoffer van 2-5% naar maar liefst 90%.

Niet alleen de aanschaf van het AED apparaat in belangrijk, maar ook het opleiden en trainen van de bestuursleden en diverse vrijwillig op te geven tennisleden is een “must”. Het AED apparaat wordt aangemeld bij “Hartveilig Wonen” en is ook voor buurtbewoners en voetbalvereniging WHS beschikbaar in noodgevallen. Wij denken dat de tennisclub als locatie, dichtbij de voetbal en bij de nieuwbouwwijk een goede aanvulling is op de reeds aanwezige AED apparaten.

            

Zoeken...

Twitter

Volg ons ook op Twitter op

 TC Sint-Annaland@tennisstalland