• slide1.jpg
  • slide5.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg
  • slide2.jpg

Het Vrijdagavond mixteam en de Heren1 winnen, de Dames zaterdag, de Heren 2 en de Dames dinsdag verliezen !! 

Vrijdag 24 April 2015 was de 4e wedstrijd in de competitie het vrijdagmixteam boekte in Biervliet een 4-0 overwinning. 
Zaterdag 25 April speelden de Heren 1 en de Heren 2 tegen Jacoba van Beieren en en Stalland verloor allebei met 5-1 Het Damesteam op zaterdag speelde thuis tegen 'sHeer-Abtskerke, en sleepten op het laatste moment hier nog een gelijkspel uit 3-3. 
Op dinsdag 28 April spelen de dames van het Dames dinsdag team tegen Souburg, de dames mogen hier flink aan de bank, want de dames van Souburg staan op de 2e plaats

VRIJDAGAVOND MIX  VAN TC SINT-ANNALAND WINT MET 4-0!!

Op vrijdag 24 april werd het mixvrijdagteam verwacht in Biervliet, daar speelden wij tegen het eerste team. De dames dubbel werd gespeeld door Jose van Donge en Elisca de Jonge-Van Leeuwen. De tegenstanders waren twee dames van eind de 40 die een goede bal konden slaan, het liefst met druk tegen de achterlijn, maar de tegenstand van Jose en Elisca was optimaal. En alle ballen aan het net werden afgemaakt, zelfs de meest onmogelijke. Frustrerend voor de tegenpartij, dat resulteerde in 6-1 en 6-3 winst. De heren dubbel werd gespeeld door Martijn Westdorp en Vincent de Jonge. Het spel van Vincent was niet constant, maar Martijn sleepte hem door de wedstrijd door stabiel en aanvallend te blijven spelen. Eerste set werd met 6-3 gewonnen, tweede set ging tot het einde toe gelijk op, op 6-5 kon Vincent uitserveren, maar dit mislukte, waardoor er een tiebreak werd gespeeld, deze werd gewonnen met 8-6. Door een steeds erger wordend blessure aan het been van de mannelijke tegenstander werd de eerste mix niet gespeeld. Dus dat winstpunt was snel in the pocket. Wel jammer dat we niet konden spelen, maar dat gaf ons de gelegenheid de partij van Vincent en Jose in het geheel te kunnen zien. Zij speelden een goede partij, Jose diepe ballen met haar backhand en Vincent vaak ertussen aan het net. 6-2 en 6-2 was de uitslag. Opnieuw de volle winst mee naar Sint-Annaland, deze punten houden ons na 4 wedstrijden op de eerste plaatst met nog 3 wedstrijddagen te gaan en nog 12 punten te vergeven.

HEREN 1 TC SINT-ANNALAND VERLIEZEN IN DERBY VAN FAVORIET VOOR DE TITEL !!

Afgelopen zaterdag hebben de heren 1 van TC Sint-Annaland ook de tweede derby van dit seizoen verloren. Na de Ruucstoppelen was ditmaal titelfavoriet Jacoba van Beieren uit Sint-Maartensdijk in een uitwedstrijd de sterkste. Met 1-5 werd het onderspit gedolven in deze derby. Door deze nederlaag zakken de heren naar de 4e plaats in de competitie met nog een kleine marge op de plaatsen die degradatie zouden betekenen. De heren uit Smerdiek verstevigde met deze overwinning hun koppositie in deze tweede klasse en lijken hard op weg om het kampioenschap binnen te gaan halen met nog 3 wedstrijden te gaan. Hun naaste concurrent is o.a. de andere thoolse tennisclub in deze klasse.
Onder de dreiging van regen werd er in het begin van de middag begonnen met de enkelspelen. De doelstelling van de setallanders was na de 6-0 nederlaag van een jaar eerder om met minimaal een punt meer naar huis toe te gaan dan destijds. En met die instelling gingen ze gemotiveerd aan de slag.
Martijn v/d Graaf ging als eerste van de setallanders de baan op. Hij viel deze wedstrijd in voor de afwezige Martijn Potappel en mocht gelijk flink aan de bak tegen de eerste man van de smerdiekenaren: Ruud Schot. Martijn speelde een degelijke wedstrijd en deed zijn best maar tegen de zeer vaste en solide muur Ruud was hij niet opgewassen. Met tweemaal 6-0 delfde hij het onderspit en was het eerste punt voor de thuisploeg.
Op de baan ernaast was het de beurt aan Rien van Renswoude voor de setallanders tegen Raymond Schrouwen van Jacoba van Beieren. Ook Rien deed zijn best, maar Raymond was de baas in deze wedstrijd. Met strak en goed spel zorgde Raymond ervoor dat de punten in eigen huis bleven. Rien verloor met 6-0 en 6-1 en dat bracht de tussenstand op 2-0 voor de smerdiekenaren.
Toen was Leen Goedegebuure aan de beurt van TC Sint-Annaland. Hij mocht aantreden tegen Bas Vroegop. En ook in deze wedstrijd was het niveauverschil duidelijk en in het voordeel van Jacoba van Beieren. Ook Leen deed zijn best maar kon tegen de diepe strakke snelle slagen van Bas geen vuist maken. Bas won overtuigend met 6-1 en 6-0 en bracht de stand naar 3-0.
Als laatste enkel ging Curtis Goedegebuure voor de setallanders de baan op om te proberen een punt binnen te halen. Hij speelde tegen smerdiekenaar Niels Bijl. En dit werd een spannendere enkelpartij. De eerste set ging redelijk gelijk op tot 4-3 voor Curtis waarna hij net op de beslissende momenten iets vaster was en de eerste set met 6-3 binnenhaalde. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op. Curtis had telkens een kleine voorsprong, maar richting het einde van de set kwam Niels sterk terug tot 4-4. Maar in de games erna maakt Niels iets teveel fouten waardoor Curtis ook deze set met 6-4 en daarmee wedstrijd naar zich toe kon trekken en daarmee was de eer van TC Sint-Annaland in ieder geval gered met een 3-1 tussenstand na de enkelpartijen. 
Na een korte pauze werd gelijk doorgegaan met de dubbelspelen. Als eerste ging de tweede dubbel de baan op. Deze ging tussen de setallanders Rien van Renswoude en Leen Goedegebuure en de smerdiekenaren Ruud Schot en Raymond Schrouwen. De oud gedienden Rien en Leen verweerden zich kranig tegen de veel jongere heren van Smerdiek. Ze kwamen in beide sets zelfs met 4-3 voor. Maar toch konden ze het niet afmaken. In beide sets zetten Ruud en Raymond een tandje bij toen het nodig was en gingen erop en erover. Met tweemaal 6-4 brachten ze de dagoverwinning in ieder geval binnen en de tussenstand op 4-1. 
Als laatste partij van de dag gingen Martijn v/d Graaf en Curtis Goedegebuure voor TC Sint-Annaland de baan op om te kijken of ze nog een extra punt konden meenemen naar huis toe. Hun tegenstanders waren Jan Leeuwenhaag en Niels Bijl. En het zou een voor het publiek zeer amusante wedstrijd worden. De eerste set was gelijk al spannend en gelijkopgaand. Toch konden Martijn en Curtis deze nipt binnenslepen met een 6-4 setwinst. De tweede set echter liet een heel ander beeld zien. Niels en Jan maakten minder fouten en begonnen steeds beter te spelen en meer winners te produceren terwijl Martijn en Curtis daarentegen een stuk minder stabiel begonnen te spelen. Met 6-0 was de tweede set dan ook duidelijk voor de thuisspelers en moest een derde set de beslissing brengen. Daarin leken Jan en Niels de tweede set door te trekken, maar net op tijd konden Martijn en Curtis het tij keren en zich terug in de wedstrijd tennissen. En zo werd het 6-6 en moest een tie-break uit gaan maken wie dit punt zou pakken. In de tiebreak kwamen Martijn en Curtis 6-2 voor maar Niels en Jan gaven niet op en ondanks 4 matchpoints tegen lukte het ze om terug te knokken en met 8-6 alsnog de tiebreak en de set en de wedstrijd te pakken. Eindstand 5-1 voor Jacoba van Beieren.
De doelstelling van een beter resultaat dan het jaar ervoor was wel behaald door de setallanders, maar ook ditmaal bleken de smerdiekenaren op papier en in het echt een klasse apart voor de heren van TC Sint-Annaland. 
Aanstaande zaterdag gaan de heren van TC Sint-Annaland weer op zoek naar punten om de marge met de degradatieplekken opnieuw te vergroten. Dan spelen zij een uitwedstrijd tegen de nr. 6 Yerseke en is een goed resultaat broodnodig. Jacoba van Beieren gaat die zaterdag verder met hun voortvarende reis richting de titel in deze klasse en gaan proberen hun marge van 5 punten op de nummer twee te behouden of zelfs nog verder te vergroten. Zij spelen dan ook een uitwedstrijd tegen de rode lantaarndrager in deze klasse: Brouwershaven. 

Dames TC SINT-ANNALAND VERLIEZEN met 3-1 !!

Dinsdag 28 april speelden de dames van Sint-Annaland de vierde wedstrijd van de competitie thuis tegen een ervaren damesteam uit Souburg.

Corrie Bazen en Gerda van Vossen speelden een gelijk opgaande partij. Ze kwamen echter net te kort en verloren beide sets met 6-4. Hanna Moerland en Marion Quist speelden een gelijk opgaande eerste set, die nipt met 7-5 verloren werd. De tweede set was minder spannend. Ze verloren met 6-2.Marion en Gerda maakten er een mooie partij van, hoewel de uitslag anders doet vermoeden. Ze trokken iedere keer net aan het kortste eind en verloren met 6-2 en 6-0.Corrie en Hanna speelden een goede eerste set die ze uiteindelijk wonnen met 6-4. De tweede set ging nog iets gemakkelijker, 6-3. Zo werd toch nog een puntje binnengehaald.De volgende wedstrijd staat over 2 weken gepland tegen het eerste team van Ruucstoppelen uit Sint Philipsland. 

Zoeken...

Twitter

Volg ons ook op Twitter op

 TC Sint-Annaland@tennisstalland