• slide4.jpg
  • slide2.jpg
  • slide1.jpg
  • slide5.jpg
  • slide3.jpg

Heren 1 winnen, Heren 2 en Dames zaterdag verliezen, de Mix Vrijdagavond en de Dames dinsdag spelen gelijk !! 

Vrijdag 3 April 2015 ging de competitie van start, het vrijdagavond mix team beet de spits af en konden aantreden tegen Philten 1,
Zij konden helaas de winst niet pakken, maar moesten met een gelijkspel genoegen nemen.
Zaterdag was het de beurt aan de Heren 1, zij mochten aantreden tegen Zierikzee 3, De Heren gingen goed van start en wonnen de partij met 4-2.
De Dames zaterdag speelden uit in Krabbendijke en de Heren 2 in Rilland, maar beide teams konden de winst niet pakken en verloren de Dames met 4-2 en de heren met 5-1.
Als laatste team konden de Dames dinsdag aan de bak, zij speelden in Scharendijke met enkele invallers toch knap gelijk 2-2.

HEREN 1 TC SINT-ANNALAND WINNEN OPENINGSDUEL IN TWEEDE (THOOLS GEKLEURDE) KLASSE

De heren 1 van TC Sint-Annaland hebben hun openingswedstrijd van de Zeeuwse tennis voorjaarscompetitie afgesloten met een 4-2 thuisoverwinning op LTC Zierikzee 3. Daarmee staan de heren voorlopig op de derde plaatst in de tweede klasse. Een klasse die dit jaar Thools gekleurd is en 3 tennisderby's zal bevatten. Naast het eerste team van TC Sint-Annaland spelen namelijk ook de heren van Jacoba van Beieren (St Maartensdijk) en de Ruucstoppelen (Sint-Philipsland) in deze zelfde klasse. Er werd afgelopen zaterdag om 11 uur begonnen met de thuiswedstrijd. Onder een zwak zonnetje en met redelijk wat wind werd begonnen met de enkelspelen. Martijn Potappel speelde de eerste enkel voor de setallanders en begon de competitie met verve. Hij speelde een goede degelijke wedstrijd en ook zijn tegenstander liet zien dat hij de bal aardig kon raken, maar het mocht niet baten. Met een 6-3 en 7-5 overwinning pakte Martijn het eerste punt van de competitie. Op de andere baan speelde Curtis Goedegebuure de tweede enkel. Ook hij ging goed uit de startblokken met een 6-2 setoverwinning, maar in de tweede set stokte de motor en begon zijn tegenstander uit Zierikzee beter te spelen. Deze set werd met 5-7 dan ook verloren. Maar in de beslissende derde set draaide de rollen weer om en met een 6-1 setwinst bracht hij de stand op 2-0 voor de thuisploeg. Daarna was het de beurt aan Leen Goedegebuure en Rien van Renswoude om de score uit te breiden. Leen slaagde daar helaas niet in. In een leuke wedstrijd met tactische rally's moest hij het onderspit delven met een 3-6 4-6 nederlaag. Rien daarentegen ging voortvarender van start in deze competitie. Ondanks de vele cadeautjes van zijn tegenstander speelde hij ook zelf een degelijke solide wedstrijd. En met tweemaal 6-1 bracht hij de tussenstand op 3-1 na alle enkelspelen. Na een korte lunchpauze was het de beurt aan de dubbelspelen om de eindstand te bepalen. Rien en Martijn speelden de eerste dubbel. En ze hadden het lastig tegen het koppel uit Zierikzee. De stroeve start zorgde voor een 1-6 nederlaag in de eerste set. Maar in de tweede set kwamen de thuis spelers wat beter in hun spel, maar ook hun tegenstanders bleven op een goed niveau spelen met weinig fouten en sterk netspel. Daardoor lukte het de setallanders net niet de tweede set te pakken en met 6-7 werd de tussenstand 3-2. Een overwinning van Leen en Curtis Goedegebuure was noodzakelijk voor een eindoverwinning. En dat lukte ze. De eerste set ging nog gelijk op maar werd met 6-4 gewonnen, maar in de tweede set was het verzet van de uitploeg gebroken. En met een 6-0 setwinst werd de eindstand van 4-2 op het scorebord neergezet. Volgende week zaterdag spelen de heren een uitwedstrijd en ook gelijk de eerste derby van dit seizoen. Ze spelen dan in de middag tegen de heren van de Ruucstoppelen uit Sint-Philipsland. Een sterke ploeg waar de setallanders flink hun best zullen moet gaan doen om wat punten mee naar thuis toe te nemen.

DAMES DINSDAG TC SINT-ANNALAND BEGINNEN DE COMPETITIE MET EEN GELIJKSPEL

Dinsdag 7 april speelden de dames van Sint-Annaland de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de 1e klasse tegen het damesteam van Scharendijke. Vast teamlid Willie de Rijke kan dit seizoen helaas niet meedoen aan de competitie en ook Hanna Moerland kan wegens een blessure de eerste wedstrijden nog niet meedoen. Daarom werd een beroep gedaan op 2 invalsters. Yvonne Havermans en Corrie Bazen hadden een flinke dobber. De eerste set ging gelijk op, maar de beslissende tiebreak werd verloren. De tweede set ging ook gelijk op, maar werd verloren met 6-4. Simone Snoep en Gerda van Vossen speelden een pittige partij met een grillig verloop. De eerste set verloren ze in een tiebreak. Bij een 5-0 voorsprong in de tweede set kwamen de dames van Scharendijke sterk terug tot 5-3, maar Simone en Gerda gaven deze set niet meer uit handen en wonnen met 6-3. In de derde set hadden ze geen schijn van kans meer en verloren in rap tempo met 6-0. Na de koffie speelde Corrie met Simone. Ze wonnen de eerste set met 6-3 en kwamen in de tweede set met 5-1 achter. Een derde set leek eraan te komen, maar Corrie en Simone vochten zich terug in de tweede set en wonnen die uiteindelijk met 7-5. Yvonne en Gerda wonnen de eerste set vrij eenvoudig met 6-1. In de tweede set maakten ze iets meer foutjes, maar wonnen toch overtuigend met 6-3. Einduitslag: 2-2.

VRIJDAGAVOND MIXTEAM START MET EEN GELIJKSPELSPEL

Op vrijdag 3 april jl. was de eerste wedstrijdavond voor de mix vrijdagavond. De tegenstander was Philten, uit Philippine. Om 19 uur zijn de wedstrijden gestart. De Dames dubbel werd gespeeld door Jose van Donge en Elisca de Jonge-Van Leeuwen. Tijdens de eerste set stond de thuisploeg voor met 5-2, maar toch werd deze set verloren met 6-7. De Tweede set trokken ze naar zich toe met 6-2, maar de laatste set werd verloren 3-6. De heren dubbel werd gespeeld door Martijn Westdorp en Vincent de Jonge. Het begin was moeizaam, maar halverwege de eerste set kwamen de jongens op gang, stand van de partij 6-4 en 6-2. De eerste mix werd gespeeld door Jose en Vincent, een twee-setter was voldoende 6-4, 6-2. De tweede mix werd gespeeld door Elisca en Martijn, met aanvallend spel dacht de thuisploeg de partij naar zich toe te kunnen trekken. Dit lukte de eerste set met 6-3, maar de tweede werd na een voorsprong van 3-0 weggegeven 5-7. In de derde set was het spel van de thuisploeg niet goed genoeg voor winst en dus werd verloren met 4-6. 2-2 werd de eindstand, op zich niet slecht tegen een goede tegenstander.

 

Zoeken...

Twitter

Volg ons ook op Twitter op

 TC Sint-Annaland@tennisstalland