• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg

Competities 10 mei TC Sint-Annaland 

Zaterdag 10 mei zijn alweer de op een na laatste wedstrijden van de districtscompetitie gespeeld, maar of het aan het weer lag weten we niet maar alle teams hebben zaterdag verloren
Het Heren 1 team heeft thuis met 5-1 verloren van Game'78 uit Clinge. en zowel de Heren 2 als de Dames 1 hebben verloren met 4-2 in en tegen Zierikzee. 
De Dames dinsdag hebben de eer gered door met 3-1 van TV Hoek te winnen.

 

Heren1 TC Sint-Annaland verliezen van titelkandidaat Game '78 !! De heren van TC Sint-Annaland hebben na de 6-0 nederlaag tegen titelfavoriet Jacoba van Beieren ook de wedstrijd tegen de andere titelkandidaat Game '78 verloren en wel thuis met 5-1. Door deze nederlaag staan de heren nu gedeeld derde met nog 1 wedstrijd te gaan in deze voorjaarscompetitie. Game '78 gaat volgende week op bezoek bij zustervereniging Jacoba van Beieren uitmaken wie van hun twee kampioen gaat worden in deze klasse. Op een regenachtige zaterdag werd begonnen met de dubbelspelen. Rien van Renswoude en Leen Goedegebuure hadden een zware partij. Hun tegenstanders waren sterk en scherp en wonnen de eerste set met 6-0, maar in de tweede set kwamen de routiniers nog goed terug. Ondanks deze revival konden ze het tij niet keren en met 6-4 werd ook de tweede set en de wedstrijd verloren. In de andere dubbel was het een erg spannende strijd. Martijn Potappel en Curtis Goedegebuure wonnen de eerste set met een tie-break met 7-6 en verloren de tweede met 6-1 waardoor er een beslissende derde set nodig was. En deze ging lang gelijk op. Maar op het einde maakten Martijn en Curtis net iets meer foutjes dan hun tegenstanders en met 6-4 werd de derde set verloren en kwam de tussenstand op 2-0 voor de bezoekers. Daarna waren de enkelspelen aan de beurt. Curtis Goedegebuure had weinig kans en verloor met tweemaal 6-1. Ook Rien van Renswoude kon het niet bolwerken en verloor met 6-1 en 6-0. Leen Goedegebuure leek even een puntje binnen te gaan slapen. Hij verloor de eerste set met 6-3, maar kwam goed terug in de tweede en won deze met 6-1. Ook in de derde was hij aan de leidende hand totdat de tegenstander een tandje degelijker ging spelen en met nipt 7-5 verloor Leen toen alsnog de wedstrijd en werd de tussenstand 5-0. Alleen Martijn Potappel was toen nog over om de eer in ieder geval te redden. En dat deed hij met verve. In een uitstekende wedstrijd won hij met 6-2 en 6-4 van zijn tegenstander en bracht de eindstand op 5-1. Aanstaande zaterdag spelen de heren hun allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Brouwershaven. Er staat niks meer op het spel behalve een mooie ereplaats in de middenmoot. Het doel is de derde plaats, maar dan zal wel ruim gewonnen dienen te worden.

 

Heren 2 TC Sint-Annaland verliezen van Zierikzee !! 

Het tweede heren team van tennisclub Sint-Annaland leed afgelopen zaterdag onnodig verlies tegen LTC Zierikzee. Onder natte en winderige omstandigheden werden er getennist op de smashcourtbanen van Zierikzee. In de eerste dubbel speelde Roland van de Velde samen met Michel de Jonge. Ze verloren in een spannende drie setter hun partij. Setstanden 6-4, 5-7 en 6-1. In de tweede dubbel speelden Alfred van Vossen en Robert van ’t Hof met hun tegenstanders. Het ervaren koppel won in twee sets met 0-6 en 3-6. In het enkelspel speelde Robert van ’t Hof als eerste man. De eerste set ging makkelijk naar de speler uit Zierikzee die met snel spel Van ’t Hof alle hoeken van het veld liet zien. In de tweede set herpakte Van ’t Hof zich, echter in de tiebreak verloor hij de partij. Setstanden 6-1 en 7-6. In de tweede partij leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Alfred van Vossen. De eerste set won Van Vossen met 0-6. In de tweede set bij een stand van 2-5 in het voordeel Van Vossen liep hij een lieblessure op. Door deze blessure moest hij opgeven en de partij cadeau geven aan zij tegenstander. In de derde enkel speelde Roland van de Velde een makkelijke partij. Door de onervarenheid van zijn tegenstander won Van de Velde in twee sets met 2-6 en 2-6. Michel de Jonge kon in de vierde enkel de stand gelijk trekken. In de eerste set verloor De Jonge snel met 6-0. In de tweede set ging De Jonge beter spelen en won de tweede set met 3-6. Een derde set moest de beslissing brengen. Echter de senior van Zierikzee won de derde set. De Jonge werd in de derde set met 6-3 verslagen. De eindstand werd hierdoor bepaald op 4-2 in het voordeel van Zierikzee.      

Dames 1 zaterdag TC Sint-Annaland verliezen van de koploper !!

Op een regenachtige zaterdag vertrokken we al vroeg om te spelen in en tegen Zierikzee, Zierikzee staat op de eerste plaats dus wisten we dat het een pittige partij zou worden.
Bij aankomst stonden er al plassen op de baan, maar na een uur wachten waren deze verdwenen en konden beginnen. We zijn gestart met 4 enkels. Yvonne Havermans haar tegenstandster was te sterk voor haar en zij zette Yvonne zo onder druk dat zij te veel fouten ging maken en Yvonne verloor kansloos met 6-0, 6-0.
Jose van Donge kon als 2e de baan op en zij maakte er een spannende pot van, Jose pakte de 1e set met 4-6. De tweede set was met 6-3 voor haar tegenstandster, dus een 3e set moest uitkomst bieden, Jose bleef knokken, en ondanks dat haar tegenstandster sterker werd, sleepte zij er toch nog een tie-break uit. Maar deze werd nipt verloren met 7-4, en Zierikzee pakte zo hun 2e punt. Simone Snoep was inmiddels bezig aan haar partij en Simone moest nog inkomen, zij verloor de 1e set met 6-1, maar in de 2e set bleef Simone aardig bij, maar haar tegenstandster was net wat sluwer en pakte ook de 2e set met 6-4.
Anne Brooijmans kon als laatste enkel de baan op, Anne begon wat slap aan de partij en de 1e set werd al snel verloren met 6-2, maar Anne kwam steeds beter in haar spel en knokte zich naar de winst (6-4) in de 2e set. Dus ook bij Anne moest een 3e set de beslissing geven. Anne had haar tegenstandster behoorlijk moe gemaakt en hierdoor maakte ging haar tegenstandster te veel fouten maken, en Anne won zo de 3e set met 6-4 en pakte het 1e punt binnen voor TC Sint-Annaland.
Als laatste konden de dubbelpartijen de baan op Yvonne Havermans en Anne Brooijmans waren de 1e dubbel, Anne en Yvonne bleken een sterk team en zij wonnen de 1e set met 6-3, ook de 2e set bleven de Stallandse dames geconcentreerd spelen en wonnen ook de 2e set met 6-4. Als 2e dubbel konden Jose van Donge met Simone Snoep de baan op om te proberen een gelijkspel eruit te slepen. Bij Jose en Simone liep het de 1e set niet lekker en deze werd al snel verloren met 6-1, in de 2e set gingen de dames wel beter spelen, maar Zierikzee had hier iedere keer een antwoord op en Jose en Simone verloren ook de 2e set met 6-2. Einduitslag 4-2 Verlies.

 

Dames 1 dinsdag  winnen met 3-1 van t.v. Hoek !!

 Dames Sint-Annaland na 5 speeldagen nog steeds op een gedeelde eerste plaats Dinsdag 13 mei ontving het damesdubbelteam van T.C. Sint-Annaland de dames van T.V. Hoek. Hanna Moerland en Gerda van Vossen begonnen hun partij heel zwak en verloren de eerste set met 6-3. In de tweede set ging het beter en ze wonnen deze set met 6-3. De derde set ging gelijk op, maar Hanna en Gerda knokten zich naar een 6-3 winst. Willie de Rijke en Corrie Bazen speelden een degelijke partij en gaven niet veel kansen weg. Ze wonnen beide sets met 6-2.Hanna speelde daarna met Corrie een spannende driesetter. De eerste set verloren ze met 6-4 en in de tweede set keken ze tegen een 4-2 achterstand aan. Met hard werken wonnen ze deze set toch nog met 6-4. In de derde set ging het wat moeizamer en deze werd met 6-3 verloren.Willie en Gerda kwamen in de eerste set van hun partij al snel met 4-0 voor te staan. Deze set wonnen ze dan ook met 6-2. In het begin van de tweede set kwamen ze op een achterstand, maar ze wonnen uiteindelijk deze set met 6-4. Einduitslag: T.C. Sint-Annaland – T.V. Hoek: 3-1 Omdat ook de andere koploper, T.C. Animo uit Terneuzen, hun wedstrijd met 3-1 heeft gewonnen, staan beide teams nog steeds op een gedeelde eerste plaats in de poule. De wedstrijd van volgende week belooft een spannende strijd te worden wanneer beide teams elkaar treffen in Terneuzen. . 

Zoeken...

Twitter

Volg ons ook op Twitter op

 TC Sint-Annaland@tennisstalland