• slide1.jpg
  • slide3.jpg
  • slide5.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg

Competitie zaterdag 12 April TC Sint-Annaland 

 Zaterdag 12 April zijn de 2e wedstrijden van de districtscompetitie gespeeld, De Heren 1 hebben ook hun 2e wedstrijd gewonnen met 5-1 van Zierikzee, ook de Heren 2 hebben hun 1e winstpartij binnen, zij wonnen met 4-2 van TC de Klappers uit Krabbendijke, en de Dames 1  zaterdag spelen opnieuw gelijk 3-3 tegen TC SJEF uit Aardenburg.
De Dames dinsdag hebben ook hun 2e wedstrijd gewonnen tegen TV Veere met 3-1

 Heren 1 TC Sint-Annaland trekken goede competitiestart door !!

De heren 1 van tennisclub Sint-Annaland hebben hun goede seizoenstart (6-0 thuisoverwinning) afgelopen zaterdag 12 april door getrokken met een 5-1 uit overwinning op LTC Zierikzee 4. Door deze tweede overwinning staan de heren voorlopig op de tweede plaats in de ranglijst en lijkt nu de doelstelling van handhaving in deze klasse al gerealiseerd. In de middag begonnen de heren in toen nog een zonnetje met de dubbelspelen. Leen en Curtis Goedegebuure hadden een lastige kluif aan hun tegenstanders. Ze wonnen wel de eerste set met 6-4, maar de tweede werd verloren met 1-6 waardoor er een beslissende derde set nodig was. Daarin herpakten zij zich weer en met 6-3 pakten ze het eerste punt van de dag. Tegelijkertijd waren Rien van Renswoude en Martijn Potappel aan hun dubbelspel bezig. Die dubbel ging een stuk voortvarender en met tweemaal 6-2 stond er na de dubbelspelen een 2-0 tussenstand voor de uitspelende ploeg op het scorebord. Met twee vrije banen voor hun neus gingen de heren snel door met de enkelspelen. Martijn Potappel beet de spits af en deed dat met verve. Met 6-2 en 6-1 pakte hij met overmacht het derde punt voor de setallanders. Leen Goedegebuure maakte er even later 4-0 van door ook overtuigend en met degelijk en solide spel met 6-0 en 6-1 de wedstrijd naar zich toe te trekken. Als laatste gingen Rien en Curtis de baan op. Rien had het in het begin moeilijk met een tegenstander die voor elke bal ging en niet van opgave wilde weten. Rien verloor dan ook de eerste spannende set in een tie-break met 7-6. Maar daarna knokte hij zich goed terug en won de tweede met 6-4 en toen was het verzet van de thuisspeler gebroken. Met 6-0 in de derde set zorgde Rien voor een 5-0 tussenstand. Curtis kon er 6-0 van maken en dat leek er in het begin ook op. Hij won de eerste set met 6-4 en kwam in de tweede met 5-4 voor, maar moest deze toch aan zijn tegenstander laten met 7-5. En toen was de pijp op en met een 6-2 nederlaag ging het laatste puntje naar Zierikzee en werd de eindstand 5-1 voor TC Sint-Annaland. Aankomende zaterdag spelen de heren weer een thuiswedstrijd en wel om half elf. Ditmaal tegen de op papier sterkere tegenstander TV Duiveland 1 uit Nieuwerkerk. Elk punt is dan mooi meegenomen, maar de heren gaan er toch weer alles aan doen om hun ongeslagen status te behouden.

  Heren 2 TC Sint-Annaland winnen 1e partij !!

Het 2e Herenteam van TC Sint-Annaland heeft zijn 2e wedstrijd in de districtscompetitie met 4-2 gewonnen van de Klappers uit Krabbendijke Zaterdagmiddag konden de heren vrij laat van start vanwege het uitlopen van de dames, hierdoor begon de 1e herendubbel op de tennisrood baan, Roland van der Velde en William Quist gingen de baan op, en begonnen sterk aan hun dubbelpartij, de eerste set werd makkelijk gewonnen met 6-1, ook de 2e set werd ondanks nonchalant spel ook gewonnen met 6-3. Ondertussen konden Vincent de Jonge en Alfred van Vossen de baan op, de 1e set wonnen zij met 6-4, in de 2e set kwamen de tegenstanders sterk terug en zetten Vincent en Alfred goed onder druk, maar het was toch Stalland wat de winst pakte met 7-5. Roland van der Velde was inmiddels al aan zijn enkel begonnen, en hierbij had Roland een makkelijke partij en won met 6-2,6-2. Tussenstand 3-0. In de 2e enkelpartij van de dag ging Robert van ’t Hof de baan op, dit werd voor Robert een pittige partij, maar door sterk spel van Robert werd de 1e set gewonnen met 7-5, in de 2e set leek het af te gaan op een 3e beslissende set, maar Robert begon sterker te spelen en pakte op het laatst toch nog de 2e set met 7-5. En de winst voor TC Sint-Annaland was veilig gesteld. De laatste 2 enkel partijen met Vincent de Jonge en Alfred van Vossen konden de baan op. Vincent werd door zijn tegenstander gelijk onder druk gezet en kwam hier niet uit en verloor de 1e set met 6-0, in de 2e set ging Vincent proberen druk te zetten, maar zijn tegenstander weerde dit heel goed af en ook de 2e set werd verloren met 6-0. Alfred begon beter aan zijn partij en dit ging gelijk op, maar het was zijn tegenstander die de 1e set pakte met 6-4, ook de 2e set ging gelijk op en net zoals in de 1e set werd Alfred opnieuw gebroken en Alfred kon dit niet meer keren en verloor ook de 2e set met 6-4. Eindstand 4-2. Door deze stand staan de Heren 2 nu op een gedeelde 2e plaats.

Dames 1 zaterdag TC Sint-Annaland spelen opnieuw gelijk !!

  Op 12 april 2014 werd de 2e competitie wedstrijd gespeeld. TC Sjef waren al vroeg vertrokken uit Aardenburg. Half 10 werd er gestart met de dubbel partijen. Marion Quist en Simone Snoep speelden 2e dubbel, en Marion en Simone gingen lekker van start, de partij ging erg gelijk op de eerste set op het nippertje met een tie-break verloren! In de tweede set ging weer erg gelijk op en ook deze werdt net met 5-7 verloren. Als 1e dubbel speelden Yvonne Havermans en Jose van Donge. Voor Yvonne en Jose was het de eerste keer dat zij samen speelden, maar dat was niet te merken want zij speelden zeer sterk, TC St. Annaland en TC Sjef waren erg aan elkaar gewaagd. De eerste set hebben Yvonne en Jose met 7-5 gewonnen, in de tweede was het Aardenburg die met een tie-break de set pakten,maar de derde set begonnen Jose en Yvonne gelijk goed van start wonnen met de derde set met 6-3! en na ruim 2 uur spelen was Punt 1 binnen. Jose van Donge kon gelijk startten met haar enkel. Dit werd een leuke partij die erg gelijk op ging. De eerste set was het Jose die op het laatst net wat scherper was en zij won met 7-5 en ook de tweede set bleef Jose sterk spelen en ook de 2e set werd met 6-4 gewonnen. Punt 2 was binnen. Ondertussen was Simone Snoep ook gestart met haar enkel en dit ging super, ze had wat start problemen maar herpakte zich erg goed en zij boog een 4-1 achterstand om en won de 1e set met 6-4, In de tweede set bleef Simone har tegenstander onder druk zetten en zij kwam hier niet uit en ook de 2e set werd gewonnen met 6-3! Punt 3 in the pocket!! Als 3e enkel kon Marion Quist de baan op, maar Marion had een tegenstandster die nog fris en fruitig was omdat zei nog geen dubbel partij had gespeeld Marion begon met een flinke achterstand en verloor de eerste set met 6-1. in de tweede set ging het beter lopen bij Marion,maar dit was net te laat, en de 2e set werd verloren met 5-7. Ondertussen was Yvonne Havermans begonnen aan haar enkel, de dames waren erg aan elkaar gewaagd, en het woordje deuce is wel bij elke game genoemd! De 1e set verloor Yvonne met 6-3, maar in de 2e set kwam ze enorm goed terug en won deze met 7-5. De 3e set moest uitkomst bieden, en ook deze set ging weer gelijk op en werd afgesloten met een tie-break, helaas kon Yvonne ondanks dat zij matchpunten heeft gehad, dit net niet binnenhalen en verloor hiermee dus de partij Eindstand 3-3 Het was weer een enorme leuke en mooie dag en wij zijn weer erg trots op onze 3-3!!!

Ook Dames 1 dinsdag TC Sint-Annaland zetten goede competitiestart door !!

Dinsdag 15 april ontving het damesdubbelteam van TC Sint-Annaland de dames van T.V.  Veere. Eén van deze dames was op papier een hele sterke speelster, zodat de verwachtingen van tevoren niet al te hoog gespannen waren. Hanna Moerland en Corrie Bazen speelden een spannende eerste set die gelijk opging. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Die wonnen Hanna en Corrie makkelijk (7-2).  Ook de tweede set was spannend, maar Hanna en Corrie lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen met 6-4. Willie de Rijke en Gerda van Vossen speelden een goede eerste set, die ze wonnen met 6-4. In de tweede set kwamen ze al snel op een 5-1 voorsprong, maar gingen toen teveel fouten maken. Bij een stand van 5-3 werd het nog spannend, maar Willie behield haar servicebeurt na vele keren deuce toch met 6-3. In de partij van Hanna en Gerda stonden de Sint-Annalandse dames steeds op voorsprong. Op 5-4 verloor de sterke speelster van Veere haar servicebeurt: 6-4. Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd want daarna bleef zij veel fouten maken en Hanna en Gerda wonnen de tweede set vrij eenvoudig met 6-1.
Corrie en Willie verloren de eerste set van hun partij met 6-1. Daarna knokten ze zich weer terug in de wedstrijd, maar het lukte niet om er een derde set uit te slepen. Ze verloren de tweede set in een tiebreak (7-4).

Zoeken...

Twitter

Volg ons ook op Twitter op

 TC Sint-Annaland@tennisstalland