• slide3.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide5.jpg
  • slide4.jpg

Competitiestart TC Sint-Annaland 

 Zaterdag 5 April zijn de eerste wedstrijden van de districtscompetitie weer van start gegaan, voor TC Sint-Annaland begon de competitie uitstekend, het Heren 1 team  en de dames dinsdag hebben hun eerste wedstrijd gewonnen en het Heren 2 team en de dames zaterdag speelden gelijk.

 

 

Perfecte competitiestart Heren1 TC Sint-Annaland 

Het eerste heren tennis team van TC Sint-Annaland is afgelopen zaterdag 5 april goed van start gegaan in de tweede klasse van de Zeeuwse district competitie met een thuisoverwinning met de perfecte score van 6-0 op tegenstander de Bongerd uit Kloetinge. De doelstelling van dit jaar is handhaving in deze klasse en dan zijn alle punten van harte welkom en broodnodig. Op een zonnige zaterdagmorgen werd rond half 11 al eerste begonnen met de dubbelspelen. Leen en Curtis Goedegebuure gingen vliegend van start en stonden al snel 4-0 voor, maar toen begon de machine te stotteren en begonnen de tegenstanders steeds beter te spelen en werd de eerste set alsnog in een spannende tie-break met 7-6 verloren. In de tweede set herpakten ze zich en wonnen deze met 6-2. Ook in de derde hadden de thuisspelers het initiatief maar begon de machine op het einde van de set weer te stotteren en kwamen de heren van de Bongerd weer goed terug, maar net op tijd werd de derde set en de wedstrijd met 6-3 binnengesleept. Op de andere baan speelden Rien van Renswoude en debutant in dit team Martijn Potappel een uitstekende wedstrijd. Zij wonnen de eerste set met degelijk spel met 6-3 en trokken deze lijn door in de tweede set en gingen zelfs beter spelen en de tegenstanders meer fouten en daardoo wonnen ze die zelfs met 6-1 waarmee de tussenstand na de dubbels op 2-0 voor de setallanders kwam te staan. Na de lunch gingen de heren verder met de enkelspelen. Als eerste gingen Curtis Goedegebuure en Martijn Potappel de baan op. Curtis zette de tussenstand op 3-0 door een tweemaal 6-3 overwinning en Martijn bracht definitief de dagwinst naar de thuisploeg door met tweemaal 6-2 de overwinning te pakken. Leen Goedegebuure en Rien van Renswoude mochten de dag afmaken. Leen speelde wederom degelijk en zijn tegenstander kon niet onder de druk vandaan komen en maakte veel fouten waardoor Leen met tweemaal 6-2 de stand op 5-0 bracht. Rien zette uiteindelijk de eindstand op 6-0 door ook zijn tegenstander opzij te zetten en wel met een goede 6-3 en 6-1. De heren staan door de 6-0 overwinning voorlopig op de gedeelde eerste plaats. tezamen met streekgenoot Jacoba van Beieren uit Smerdiek. Aanstaande zaterdag spelen de heren om half twee een uitwedstrijd tegen LTC Zierikzee. De nummer laatst op dit moment en daar zullen wederom punten gepakt dienen te worden om de doelstelling van dit seizoen in het vizier te blijven houden.

 

Heren 2 TC Sint-Annaland starten seizoen met gelijk spel 

Het tweede team van TC Sint-Annaland speelde afgelopen zaterdag de eerste tenniswedstrijd van het seizoen.  In de derde klasse van district Zeeland werd er tegen Bathse Kreek in Rilland verdienstelijk gelijk gespeeld. In het  dubbelspel speelden Roland van der Velde en Alfred van Vossen een fraaie driesetter. De eerste set was voor de Stallanders met 5-7. In de tweede set namen ze snel een voorsprong. Deze konden ze niet vasthouden en verloren de tweede set met 6-4. De derde set werd gemakkelijk gewonnen door de mannen van de Bathse Kreek met 6-3. In de tweede dubbel verloren William Quist en Robert van ’t Hof snel van hun tegenstanders. Voor beide heren was het weer wennen om met elkaar te spelen. Ze verloren met 6-3 en 6-3. William Quist startte met het enkel spel. In de eerste set kon hij nog wat tegenstand bieden. Hij verloor de eerste met 6-2. In de tweede set was Quist kansloos en verloor met 6-0. Op de derde enkel won  Roland van der Velde in twee sets met 3-6 en 6-7. Voor Van der Velde was dit zijn eerste enkelspel in vier jaar tijd. Op de tweede enkel speelde Alfred van Vossen een degelijke partij. De eerste ging nog verloren met 6-1. De tweede set ging gelijk op en een tiebreak moest de beslissing brengen. Van Vossen won de tiebreak zodat er een derde set moest worden gespeeld. Van Vossen won de derde set met 3-6. Als laatste ging Robert van ’t Hof de baan op. Om gelijk te spelen moest hij winnen van zijn tegenstander. De ervaren tegenstander nam al snel een voorsprong van 3-0 in games. Van ’t Hof herpakte zich en ging slimmer spelen. Een tiebreak moest uitsluitsel geven wie de eerste set ging winnen. Van ’t Hof won de tie break met 5-7. In de tweede set speelde van ’t Hof de partij uit en won de tweede set met 6-3. Hierdoor werd de eindstand 3-3.

 

Dames 1 zaterdag TC Sint-Annaland starten het seizoen ook met gelijk spel

Zaterdag 5 mei eerste competitie wedstrijd voor dames 1 zaterdag tegen LTC de Stoof uit Koudekerke. We zijn 12:00 uur vertrokken richting Koudekerke. Er waren 2 debutanten in ons midden, Anne Brooijmans en Jose van Donge. ze vonden het erg spannend om de eerste competitie wedstrijd te spelen Na aankomst in Koudekerke eerst een bakje thee en koffie met een heerlijke muffin. Daarna moesten we er echt aan geloven. We zijn begonnen met 2 dubbel partijen. Jacquelien Bruijnzeel en Jose van Donge zijn gestart. Het was even inkomen maar toen het eenmaal lekker liep ging het vrij snel. Omdat ik achteraf hoorde dat ik een verslagje moest schrijven weet ik de set standen helaas niet meer. Tweede set ging nog beter en hadden we de eerste partij in THE POCKET! Ondertussen waren Anne Brooijmans en Anja van Renswoude begonnen met de tweede partij, dit ging heel gelijk op en was een leuke partij helaas hebben ze de partij met weinig verschil verloren. Na de dubbelpartijen mochten we al snel verder met onze enkel partijen. Jose ging van start. Deze partij ging erg snel  en punt nummer 2 was binnen. Jose heeft haar eerste enkel partij gewonnen. Jacquelien en Anja waren ook gestart met de enkel partij dit waren allebei erg leuke wedstrijden om te zien ze waren enorm aan elkaar gewaagd. Helaas trokken ze allebei net aan het kortste eind en verloren ze met heel weinig verschil hun enkel. en bij een 3-2 achterstand mocht Anne van start met haar eerste enkel partij en deze heeft bijna 3 uren geduurd. Enorme lange en leuke rally gezien en ze waren enorm aan elkaar gewaagd. De eerste set was voor Anne, de 2e set werd gepakt door haar tegenstandster en ja hoor Anne pakt de laatste set. Ook Anne heeft haar eerste enkel gewonnen!!

Het was een enorm geslaagd dag! Heerlijk weer en leuke partijen wij zijn trots op onze 3-3!!

 

Dames 1 dinsdag winnen eerste wedstrijd !!

Dinsdag 8 april speelden de dames van Sint-Annaland de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de 1e klasse tegen het damesteam van Scharendijke. Na weken van prachtig voorjaarsweer was het op Schouwen-Duiveland een koele dag met af en toe een bui en heel veel wind. Hanna Moerland en Willie de Rijke hadden niet veel moeite met hun tegenstandsters. Na de winst in de eerste set (6-3) wonnen ze de tweede set nog vlotter met 6-1. Corrie Bazen en Gerda van Vossen hadden het moeilijker. Ze wonnen de eerste set met 6-3, maar kwamen in de tweede set 4-2 achter. Ze knokten zich weer terug in de wedstrijd en sleepten er een tiebreak uit die ze in no time wonnen. De eerste 2 partijen waren binnen. Na de koffiepauze (en een hagelbuitje) speelde Corrie met Willie. Ze maakten in de eerste set te veel fouten en verloren die dan ook met 6-1. De tweede set ging meer gelijk op en werd nog spannend, maar het lukte niet om er een derde set uit te slepen. Ze verloren met 7-5. Hanna en Gerda wonnen de eerste set van hun partij vlot met 6-3. De dames van Scharendijke leken in de tweede set minder last van de harde, vlagerige wind te hebben en wonnen deze set met 6-1. In de derde set was het heel spannend. Hanna en Gerda stonden steeds op voorsprong en gaven deze set ook niet meer uit handen: 6-4.

Zoeken...

Twitter

Volg ons ook op Twitter op

 TC Sint-Annaland@tennisstalland